MySilo Grain Storage Systems Ukraine LTD
25009, вул.Соборна, 17
м.Кропивницький, Україна
0 (800) 75-75-77 - дзвінок по країні безкоштовний.
+38 (0522) 27-75-70
info@mysilo.com.ua

Про компанію

Продукція

Партнери

Медіацентр

Галерея

Контакти

0 (800) 75-75-77

Елеватори

Пошук по сайту

IMG5538

Одним з важливих аспектів сільськогосподарської промисловості є тривале і надійне зберігання зерна.
Адже посіяти а потім зібрати врожай - це пів справи. Ще потрібні елеватори, де зерно буде зберігатися без згубного впливу зовнішніх факторів довго і в майбутньому приносити прибуток.

Сучасний елеватор, складається з безлічі механізмів, пов'язаних одним технологічним процесом.

Основні функції елеватора: прийом, зважування, підготовка зерна до зберігання та забезпечення схоронності.

За функціоналом елеватори поділяють на:

Перевалочні елеватори
Перевалочні елеватори використовуються для прийому і перевантаження зерна з одного виду транспорту на інший. У деяких випадках приймають зерно від колгоспів і радгоспів. Будують в місцях примикання залізничного транспорту до водних артерій або залізничними лініями різної колії.

Іноді перевалочні елеватори використовують для тривалого зберігання зерна. Так як підвезення зерна до місця перевалки і його відвантаження нерівномірні, необхідно, щоб ці елеватори мали не тільки потужні перевантажувальні пристрої, але і сховища, що дозволяють накопичувати зерно в період його інтенсивного надходження.

Фондові елеватори
Фондові елеватори призначені для тривалого (трьох-чотирьох років) зберігання державних зернових резервів. До якості зерна, що надходить на ці елеватори, пред'являються підвищені вимоги. Зерно з них відпускають лише в порядку поновлення запасів або для тимчасового поповнення дефіциту в окремих районах. Як правило, фондові елеватори мають великі (100-200 тис. Т) ємності і повинні мати можливість приймати і відвантажувати зерно залізничними маршрутами.

Виробничі
Виробничі елеватори забезпечують зерном переробні підприємства (борошномельні, круп'яні, комбікормові і інші заводи). Ці сховища повинні мати у своєму розпорядженні відповідної ємністю для забезпечення безперебійної роботи переробних підприємств, а також мати відповідне обладнання для підготовки зернових партій до переробки за заданою рецептурою.

Портові
Портові елеватори мають обладнання для розвантаження / завантаження суден, короткочасного зберігання, приймання зерна з залізничного та автомобільного транспорту і відвантаження в ж / д вагони Портовий елеватор розташовується на стику залізничних і водних шляхів. Призначений для приймання зерна, його класифікації, зважування, зберігання та відвантаження на судно. Останнім часом в портових елеваторах стали встановлювати лінії очистки та сушки зерна для доведення зерна до експортних стандартів.

У будь-якому з видів елеваторів існує свій технологічний процес але в основному він складається з такої черговості: аналіз прийнятого зерна (лабораторія), прийом зерна, підготовка зерна до зберігання (очищення, сушіння) зберігання та відвантаження зерна.
І так давайте розберемо кожен з процесів окремо:

1. Аналіз прийнятого зерна (лабораторія)

Найголовніше завдання лабораторії - проаналізувати різні характеристики зерна і привласнити йому клас. У випадку з пшеницею присвоюється клас від 1 до 6, де класи 1-3 використовуються для приготування борошна і посилення слабких класів пшениці (4 і 5), а 6 клас призначений для комбікормів.

При прийомі зерна на зберігання лаборант перевіряє документи про якість продукту. У разі, якщо дані в документі на зерно не збігаються з результатами аналізу лабораторії, фахівець оформлює рекламаційний акт. Лаборант відбирає проби для аналізів, відправляє зерно на зберігання і оформляє відповідні документи.
Аналізи зерна проводяться згідно з нормами чинного законодавства або за критеріями, заданими в контракті на поставку. Зазвичай додаткові критерії для оцінки прописуються в контрактах на експорт продукції.

2. В ході зберігання зерна лаборанти аналізують його по безлічі критеріїв:

• органолептичними показниками (кольором і запахом);
• Масової частці білка, вологи, клейковини, якості сирої клейковини;
• Числу падіння;
• склоподібності;
• Наявності домішок, в тому числі бур'янових;
• дефекти та інші показники.

3. Прийом зерна

При розвантаженні (прийом зерна) з автотранспорту використовують підземні бункери, обладнанні нижніми транспортерами норіями робочої вежі елеватора.
З водних суден зерновий продукт вивантажують за допомогою пневматичних установок. Облік зерна на елеваторі здійснюється шляхом зважування з використанням автомобільних і вагонних платформних ваг. Зерно, доставлене водним транспортом, зважується ковшовими вагами елеватора. Таким чином, коли відбувається прийом зерна, його підраховують шляхом зважування в той чи інший спосіб. Отже, даний процес називається урахуванням зерна на елеваторі

4. Очищення зерна

В масі щойно зібраного зерна, крім основної культури, міститься значна кількість небажаних включень: зерна інших сільськогосподарських культур та інших рослин, пошкоджені зерна, зерна дрібного розміру, домішки органічного, мінерального походження, в тому числі і шкідливі.

Очищення зернової маси від сторонніх включень виробляються методом сепарування - механічного процесу поділу суміші зерна на складові, які мають більш однорідний склад, машини, що виконують це завдання, називаються сепараторами.

Ланцюжок технологічних операцій, метою яких є очищення зерна і насіннєвого матеріалу можна розділити на три основних етапи: попереднє очищення, первинна очистка, вторинна очистка зерна і сортування.

Попереднє очищення

Є допоміжною операцією очищення зерна, проводиться з метою підготувати зерновий матеріал для проведення подальших операцій з обробки зібраного зерна, підготовка для сушки. Проведення операції очищення зернового оберемка дозволяє підвищити стійкість зерна до виникнення ушкоджують його процесів у зерновій масі, особливо це стосується самозігрівання зерна. Результатом процесу попереднього очищення зерна стає поділ всієї початкової маси на дві фракції: очищеного зерна і відходів.

Первинне очищення зернового і насіннєвого матеріалу

Операція проводиться після попереднього очищення і проведення сушки зернового купи. У тих районах, де прибране зерно містить невисокий відсоток вологи, після збиральної обробки починається з процесу первинного очищення. Метою операції є виділення якомога більшої кількості домішок при мінімальній втраті основного матеріалу.
Вторинна очистка зернового і насіннєвого матеріалу
Машини для вторинного очищення застосовуються здебільшого для обробки зернового матеріалу, призначеного для насіннєвого використання, після проходження їм первинного очищення.
Вторинна очистка проводиться із застосуванням складної техніки.

Повітряно-решітні машини виконують поділ зернового матеріалу на чотири основних фракції:

• Насіннєву;
• Зернову другого сорту;
• Аспіраційні відходи і домішки частинок великого розміру;
• Домішки частинок дрібного розміру.

5.Сушка зерна

Перед закладанням на зберігання зернову масу необхідно просушити. В іншому випадку виникнуть втрати частини врожаю через гниття і розмноження патогенних мікроорганізмів. А сухе зерно запобігає розмноженню шкідливих бактерій, в результаті чого, зерно зберігається довгий час.

Сушка зерна нагрітим повітрям застосовується більше 50 років.
Інтерес до сушіння в даний час, зріс в зв'язку із застосуванням високопродуктивних комбайнів, а отже зменшенням термінів збирання.

Застосування високопродуктивних сушарок значно знижує час на підготовку зерна до тривалого зберігання, зменшує втрати зерна в полі в період збирання врожаю, а також дозволяє в досить стислі терміни і з мінімальними втратами зробити процес передачі зерна з поля на тривале зберігання. Особливо це важливо при збиранні врожаю кукурудзи, велика частина якої забирається за 4-6 тижнів і має велику вологість.

Види зерносушарок

За видами зерносушарки діляться на мобільні та стаціонарні. Мобільні машини для сушіння зерна характеризуються меншою продуктивністю, однак не вимагають постійного місця розташування і дозволів на установку. До того ж їх можна переміщати. Якщо великі і середні сільгосппідприємства (понад 10 тис. Га) формують власну складську інфраструктуру із застосуванням потужних стаціонарних зерносушарок, малі воліють мобільні.

Типи зерносушарок

По конструкції зерносушарки діляться на модульні і шахтні. По виду палива - на ті, які працюють на природному або зрідженому газі, дизельному або твердому паливі. За способом зерносушарки обладнання може працювати в режимі потокового або порційної дії. Під час потокової сушки зерно проходить сушку безперервним потоком, при порційній - його завантажують, сушать, охолоджують, а потім вивантажують. У режимі потокової сушки зерно може сушитися з охолодженням або без нього при наявності не менше двох вентиляторів: верхній вентилятор забезпечує надходження гарячого повітря, нагріваючи зерно, а нижній - його охолоджує.

Модульна зерносушарка

Завантажувальний шнек, розташований у верхній частині завантажує зерном колону одну за одною, а вентилятор подає в камеру повітря, що розділяється далі за двома потокам. Один з них прогрівається пальником, а другий надходить в камеру змішування. У камері змішування холодний і гарячий потік знову змішуються за допомогою відбивачів. Це дозволяє налаштувати і забезпечити стабільний режим роботи, а також однакову температуру в усіх областях сушильної камери.

У нижній частині розташований механізм, що складається з обертових валів, за допомогою якого регулюється час перебування товару в колонах і тим самим забезпечується оптимальний режим сушіння.
Вивантаження зерна здійснюється за допомогою транспортерів або шнеків, встановлених під колонами в яких знаходиться зерно.

Переваги:

• простота в обслуговуванні
• невисокі інвестиційні витрати
• можливість додавання модулів
• малий період монтажу

Недоліки:

• дуже високі операційні витрати
• забиваються сітки, що вимагає їх чистки в процесі роботи сушарки
• сушка тільки продуктами згоряння
• тільки під один тип культури

Шахтна зерносушарка

Принцип роботи шахтної зерносушарки полягає в наступному. Зерновий матеріал (попередньо очищений) подається в шахту. Через шар продукту проходять повітряні потоки, підігріті тепло блоком. Вони надходять рівномірно з підвідних коробів, які чергуються з розводящими. Короба розташовуються в шаховому порядку. Вони відкриті знизу і мають шахто подібну форму. Над коробами встановлені вертикальні перегородки. За рахунок них надходить зерно розбивається на окремі потоки.

Це забезпечує рівномірне переміщення продукту по висоті всієї шахти і виключає створення застійних зон. Відпрацьований теплоносій (повітря) засмоктується через короба вентилятором і направляється в циклон. На виході встановлено розвантажувальний пристрій. Їм регулюється час перебування товару в шахті. За допомогою гвинтового конвеєра зерно подається у 2-й потік норії (підйомного механізму). Далі продукт направляється або повторно в шахту, або в ємність для висушеного зерна.

Переваги:

• низькі операційні витрати
• дозволяють сушити будь-яку сипучу культуру
• можлива сушка культури будь-якої вологості (при наявності рециркуляції)
• сушіння підігрітим повітрям, а не продуктами згоряння
• рівномірність сушіння
• можливість використовувати рекуперацію
недоліки:
• середня вартість інвестицій

Одним з головних критеріїв в розподілі сушильних установок зерна на види є їх потужність. Сушарки з можливістю доведення вологості зерна до базових показників з розрахунку 10 т / год вважаються фермерськими, середньої потужності - до 50 т / ч - використовуються малими або середніми сільгосппідприємствами, обладнання з продуктивністю понад 50 т / год більше підходить великим агропромисловим підприємствам, які мають власні елеватори по зберіганню і перевалці зерна.

Останнім часом широкого поширення в Україні набувають сушарки зерна малої і середньої потужності, що працюють на природному або зрідженому газі.

6. Зберігання зерна.

Зернові силоси - основа сучасних елеваторів, надійне зерносховище, якому не страшні ні зовнішні, ні внутрішні негативні чинники.

• Ці вертикальні конструкції на опорах дозволяють правильно зберігати зерно, забезпечувати його ефективну аерацію, охолодження і до сушку;
• Сировина може зберігатися в ідеальному стані від півроку до року;
• Фермер може стежити за температурою в будь-якому з шарів вмісту;
• Зерно в силосі надійно захищене від атмосферних опадів, до нього не доберуться ні гризуни, ні птиці;

Силоси - відмінний варіант зерносховища навіть для невеликого господарства. Собівартість конструкції залежить від обсягу силосу. Конструктивно силоси представляють собою металеві вентильовані ємності різної місткості, встановлені на опори. Забезпечують відмінне збереження зерна, є досить довговічними (середній термін експлуатації становить 30 років).

Металеві силоси поділяють на кілька типів:

Силоси з плоским дном призначені для тривалого зберігання всіх сортів зерна. Застосовуються в компаніях, що займаються зберіганням зерна, в млинах, комбікормових і масложирових заводах, а також в промислових підприємствах.

Завдяки автоматизованій термометрії і ефективної вентиляції, силоси з плоским дном дозволяють зберігати зернові культури на протязі тривалого часу і в промислових обсягах. Зберігання зерна в силосі з плоским дном захищає його від зовнішніх погодних факторів і тварин-шкідників, підтримує необхідну температуру і вологість зерна, забезпечуючи комфортні умови зберігання та високу якість продукції.

Силоси з конусним дном застосовуються в якості універсального сховища не тільки в сільському господарстві, а й на інших виробництвах, де потрібне зберігання сипучих речовин. Силоси з конусним дном можуть бути встановлені як окремо, так і бути включеними до складу силосних корпусів.

Силоси з конусним дном спеціально розроблені для експлуатації з подальшою висипкою самопливом, що не вимагає участі додаткових систем відвантаження. В основному даний тип силосів використовують для тимчасового зберігання продукту перед подальшим пуском в технологічний процес. Завдяки конструкції дна, виконаного у вигляді конуса, такі конструкції підходять для зберігання важко сипучого і навіть сирого продукту.
Силоси з конусним дном розраховані для нетривалого зберігання продуктів, тому їх виготовляють порівняно невеликих обсягів.

Транспортне обладнання

Транспортні засоби для для переміщення зерна, призначене для роботи в складі схеми технологічного процесу з тривалим режимом роботи як усередині приміщень, так і на відкритому повітрі. Служить для транспортування зерна, продуктів його переробки (борошна, крупи, висівок) і інших сипучих матеріалів на елеваторах, зерноскладах, портах, млинах, хлібокомбінатах.

Ковшовий елеватор (норія) - це пристрої, призначені для підйому в вертикальному напрямку сипучих матеріалів. Таке обладнання широко застосовують на сучасних елеваторах для підйому зерна. У технічній літературі при описі норії іноді можна також зустріти ще один синонім даного слова - елеватор ковшовий. Це пристрій являє собою ланцюгової або стрічковий вертикальний конвеєр, де за рахунок безперервного переміщення ковшів здійснюється підйом матеріалу, в даному випадку зерна. Досить часто для розміщення подібного конвеєра використовують прямокутну трубу.

Ковші підхоплюють зерно в нижній частині, переміщують його вертикально, а потім вивантажують в горизонтальному напрямку через патрубок, розташований у верхній частині норії. Вниз ковші йдуть перекинутими. Відстань не більше ніж 60 м є максимальною висотою підйому зерна такими пристроями.

Транспортери ланцюгові скребкові призначені для горизонтального і похилого до 20 ° транспортування зерна і продуктів його переробки на зернопереробних підприємствах, а також в транспортних галереях елеваторів, млинів, круп'яних, комбікормових, олійно переробних заводах та інших підприємствах, пов'язаних з прийомом і переробкою зерна та насіння.

Словом, роль елеваторів, неможливо переоцінити. Сучасний елеватор - це об'ємний високотехнологічний комплекс, який, подібно до трансформеру, складається з цілого ряду обладнання, склад якого варіюється в залежності від розв'язуваних елеватором завдань.

Задайте питання

ФОРМА ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ

Додати файли

Інформація

MySilo Grain Storage Systems Ukraine LTD
25009, вул. Соборна, 17
м. Кропивницький, Україна
0 (800) 75-75-77 - дзвінок по Україні безкоштовний.
+38 (0522) 27-75-70
info@mysilo.com.ua

ukenderu