MySilo Grain Storage Systems Ukraine LTD
25009, вул.Соборна, 17
м.Кропивницький, Україна
0 (800) 75-75-77 - дзвінок по країні безкоштовний.
+38 (0522) 27-75-70
info@mysilo.com.ua

Про компанію

Продукція

Партнери

Медіацентр

Галерея

Контакти

0 (800) 75-75-77

Наші переваги

Пошук по сайту

IMG5590

Проведення геологічних розробок, облік сейсмічних і вітрових умов в регіоні - ось з чого потрібно почати, коли компанія приймає рішення про будівництво елеватора Ми не рекомендує заощаджувати на цьому етапі і радимо замовляти такі дослідження компаніям з перевіреною репутацією, які проведуть якісний геологічний аналіз грунту, а не обмежаться поверхневим аналізом. У довгостроковій перспективі саме характеристики грунту будуть впливати на міцність фундаменту силосу.

Якщо будівництво елеватора планується в сейсмічній зоні, де трапляються землетруси різної потужності, з особливою педантичністю потрібно підійти до вибору такого силосу, який здатний витримати сейсмічні поштовхи. У цьому випадку перевагу краще віддати низьким силосам з великим діаметром, ніж високим з невеликим діаметром. І природно, що краще вибирати силос з високим показником стійкості до вітрових навантажень.

Другий момент, якому необхідно приділити належну увагу до початку будівництва елеватора, - це правильне зберігання оцинкованих стінових панелей силосу. Не можна допускати, щоб панелі в розібраному вигляді довгий час лежали під відкритим небом з ймовірністю потрапити під дощ. Попадання вологи між щільно складеними один до одного листами стінових панелей призводить до утворення так званої білої іржі (продукт корозії, оцинкованих поверхонь). Біла іржа згодом може перетворитися в червону іржу, що скорочує термін життя силосу. Тому до того моменту, як силос буде змонтований, панелі краще зберігати в сухому приміщенні.

55

Тріщина у фундаменті призвела до проблем з герметичністю силоса

 

Експлуатація силосного зерносховища

Правильна експлуатація силосу - запорука його багаторічного використання. Головне правило в процесі експлуатації силосу - це його регулярний огляд, починаючи з даху силосу, вентиляційних отворів і закінчуючи сходами силосу. Такий огляд дозволяє виявляти місця появи іржі. Також слід звертати увагу на деформації, пошкодження конструкції, відсутність болтів, особливо на даховій і зовнішніх сходах.

Нерідко сходинки починають іржавіти зсередини. Такі сходинки слід замінювати, так як вони можуть бути прямою загрозою життю працівників елеватора. А під час огляду вентиляційних систем рекомендується очищати місця навколо повітряних дефлекторів і вентиляторів від скупчення зернового пилу і сторонніх предметів, і завчасно виявляти місця корозії.

77

Починайте огляд силоса з даху, це перше місце, яке вражає корозія

 

В ході огляду стінок силосу також звертайте увагу на появу іржі, і в разі її виявлення своєчасно обробіть іржу і покрийте це місце Цинко-утримуючою фарбою. Оглядаючи стінові панелі, ребра жорсткості звертайте уваги на будь-які деформації, що з'явилися отвори або роздуття стінок силосу. При огляді ще не заповненого силосу потрібно особливу увагу звертати на наявність всіх болтів.

Раніше вже йшлося про роль фундаменту в довговічності експлуатації силосу з плоским дном. Оскільки в ході експлуатації силосу навантаження на його стінки і дно може становити тисячі кілограм, правильне проектування і виготовлення фундаменту - гарантія надійності експлуатації силосу і його стійкості до вітрових навантажень.

Крім того, підстава силосу повинно щільно прилягати і рівномірно спиратися на фундамент, анкерні болти повинні бути на місці, а гайки щільно затягнуті. Між фундаментом і підставою корпусу силосу повинно бути водонепроникне ущільнення. А поява тріщин у фундаменті - це перший сигнал, що силос поступово приходить в непридатність.

Як правило, серйозні руйнування силосів відбуваються через неналежного дотримання на перший погляд очевидних правил, в тому числі відмови від профілактичних оглядів силосів.

Що собою являє зерновий елеватор.

Обладнання елеваторів: зерносховища, зерносушарки шахтні, норії, стрічкові і ланцюгові транспортери, сепаратори та інше.

Щоб зрозуміти і розібратися, що собою представляє елеватор, дивіться відео в нашій галереї.

Відео Компанії MYSiLO.

IMG5538

Одним з важливих аспектів сільськогосподарської промисловості є тривале і надійне зберігання зерна.
Адже посіяти а потім зібрати врожай - це пів справи. Ще потрібні елеватори, де зерно буде зберігатися без згубного впливу зовнішніх факторів довго і в майбутньому приносити прибуток.

Сучасний елеватор, складається з безлічі механізмів, пов'язаних одним технологічним процесом.

Основні функції елеватора: прийом, зважування, підготовка зерна до зберігання та забезпечення схоронності.

За функціоналом елеватори поділяють на:

Перевалочні елеватори
Перевалочні елеватори використовуються для прийому і перевантаження зерна з одного виду транспорту на інший. У деяких випадках приймають зерно від колгоспів і радгоспів. Будують в місцях примикання залізничного транспорту до водних артерій або залізничними лініями різної колії.

Іноді перевалочні елеватори використовують для тривалого зберігання зерна. Так як підвезення зерна до місця перевалки і його відвантаження нерівномірні, необхідно, щоб ці елеватори мали не тільки потужні перевантажувальні пристрої, але і сховища, що дозволяють накопичувати зерно в період його інтенсивного надходження.

Фондові елеватори
Фондові елеватори призначені для тривалого (трьох-чотирьох років) зберігання державних зернових резервів. До якості зерна, що надходить на ці елеватори, пред'являються підвищені вимоги. Зерно з них відпускають лише в порядку поновлення запасів або для тимчасового поповнення дефіциту в окремих районах. Як правило, фондові елеватори мають великі (100-200 тис. Т) ємності і повинні мати можливість приймати і відвантажувати зерно залізничними маршрутами.

Виробничі
Виробничі елеватори забезпечують зерном переробні підприємства (борошномельні, круп'яні, комбікормові і інші заводи). Ці сховища повинні мати у своєму розпорядженні відповідної ємністю для забезпечення безперебійної роботи переробних підприємств, а також мати відповідне обладнання для підготовки зернових партій до переробки за заданою рецептурою.

Портові
Портові елеватори мають обладнання для розвантаження / завантаження суден, короткочасного зберігання, приймання зерна з залізничного та автомобільного транспорту і відвантаження в ж / д вагони Портовий елеватор розташовується на стику залізничних і водних шляхів. Призначений для приймання зерна, його класифікації, зважування, зберігання та відвантаження на судно. Останнім часом в портових елеваторах стали встановлювати лінії очистки та сушки зерна для доведення зерна до експортних стандартів.

У будь-якому з видів елеваторів існує свій технологічний процес але в основному він складається з такої черговості: аналіз прийнятого зерна (лабораторія), прийом зерна, підготовка зерна до зберігання (очищення, сушіння) зберігання та відвантаження зерна.
І так давайте розберемо кожен з процесів окремо:

1. Аналіз прийнятого зерна (лабораторія)

Найголовніше завдання лабораторії - проаналізувати різні характеристики зерна і привласнити йому клас. У випадку з пшеницею присвоюється клас від 1 до 6, де класи 1-3 використовуються для приготування борошна і посилення слабких класів пшениці (4 і 5), а 6 клас призначений для комбікормів.

При прийомі зерна на зберігання лаборант перевіряє документи про якість продукту. У разі, якщо дані в документі на зерно не збігаються з результатами аналізу лабораторії, фахівець оформлює рекламаційний акт. Лаборант відбирає проби для аналізів, відправляє зерно на зберігання і оформляє відповідні документи.
Аналізи зерна проводяться згідно з нормами чинного законодавства або за критеріями, заданими в контракті на поставку. Зазвичай додаткові критерії для оцінки прописуються в контрактах на експорт продукції.

2. В ході зберігання зерна лаборанти аналізують його по безлічі критеріїв:

• органолептичними показниками (кольором і запахом);
• Масової частці білка, вологи, клейковини, якості сирої клейковини;
• Числу падіння;
• склоподібності;
• Наявності домішок, в тому числі бур'янових;
• дефекти та інші показники.

3. Прийом зерна

При розвантаженні (прийом зерна) з автотранспорту використовують підземні бункери, обладнанні нижніми транспортерами норіями робочої вежі елеватора.
З водних суден зерновий продукт вивантажують за допомогою пневматичних установок. Облік зерна на елеваторі здійснюється шляхом зважування з використанням автомобільних і вагонних платформних ваг. Зерно, доставлене водним транспортом, зважується ковшовими вагами елеватора. Таким чином, коли відбувається прийом зерна, його підраховують шляхом зважування в той чи інший спосіб. Отже, даний процес називається урахуванням зерна на елеваторі

4. Очищення зерна

В масі щойно зібраного зерна, крім основної культури, міститься значна кількість небажаних включень: зерна інших сільськогосподарських культур та інших рослин, пошкоджені зерна, зерна дрібного розміру, домішки органічного, мінерального походження, в тому числі і шкідливі.

Очищення зернової маси від сторонніх включень виробляються методом сепарування - механічного процесу поділу суміші зерна на складові, які мають більш однорідний склад, машини, що виконують це завдання, називаються сепараторами.

Ланцюжок технологічних операцій, метою яких є очищення зерна і насіннєвого матеріалу можна розділити на три основних етапи: попереднє очищення, первинна очистка, вторинна очистка зерна і сортування.

Попереднє очищення

Є допоміжною операцією очищення зерна, проводиться з метою підготувати зерновий матеріал для проведення подальших операцій з обробки зібраного зерна, підготовка для сушки. Проведення операції очищення зернового оберемка дозволяє підвищити стійкість зерна до виникнення ушкоджують його процесів у зерновій масі, особливо це стосується самозігрівання зерна. Результатом процесу попереднього очищення зерна стає поділ всієї початкової маси на дві фракції: очищеного зерна і відходів.

Первинне очищення зернового і насіннєвого матеріалу

Операція проводиться після попереднього очищення і проведення сушки зернового купи. У тих районах, де прибране зерно містить невисокий відсоток вологи, після збиральної обробки починається з процесу первинного очищення. Метою операції є виділення якомога більшої кількості домішок при мінімальній втраті основного матеріалу.
Вторинна очистка зернового і насіннєвого матеріалу
Машини для вторинного очищення застосовуються здебільшого для обробки зернового матеріалу, призначеного для насіннєвого використання, після проходження їм первинного очищення.
Вторинна очистка проводиться із застосуванням складної техніки.

Повітряно-решітні машини виконують поділ зернового матеріалу на чотири основних фракції:

• Насіннєву;
• Зернову другого сорту;
• Аспіраційні відходи і домішки частинок великого розміру;
• Домішки частинок дрібного розміру.

5.Сушка зерна

Перед закладанням на зберігання зернову масу необхідно просушити. В іншому випадку виникнуть втрати частини врожаю через гниття і розмноження патогенних мікроорганізмів. А сухе зерно запобігає розмноженню шкідливих бактерій, в результаті чого, зерно зберігається довгий час.

Сушка зерна нагрітим повітрям застосовується більше 50 років.
Інтерес до сушіння в даний час, зріс в зв'язку із застосуванням високопродуктивних комбайнів, а отже зменшенням термінів збирання.

Застосування високопродуктивних сушарок значно знижує час на підготовку зерна до тривалого зберігання, зменшує втрати зерна в полі в період збирання врожаю, а також дозволяє в досить стислі терміни і з мінімальними втратами зробити процес передачі зерна з поля на тривале зберігання. Особливо це важливо при збиранні врожаю кукурудзи, велика частина якої забирається за 4-6 тижнів і має велику вологість.

Види зерносушарок

За видами зерносушарки діляться на мобільні та стаціонарні. Мобільні машини для сушіння зерна характеризуються меншою продуктивністю, однак не вимагають постійного місця розташування і дозволів на установку. До того ж їх можна переміщати. Якщо великі і середні сільгосппідприємства (понад 10 тис. Га) формують власну складську інфраструктуру із застосуванням потужних стаціонарних зерносушарок, малі воліють мобільні.

Типи зерносушарок

По конструкції зерносушарки діляться на модульні і шахтні. По виду палива - на ті, які працюють на природному або зрідженому газі, дизельному або твердому паливі. За способом зерносушарки обладнання може працювати в режимі потокового або порційної дії. Під час потокової сушки зерно проходить сушку безперервним потоком, при порційній - його завантажують, сушать, охолоджують, а потім вивантажують. У режимі потокової сушки зерно може сушитися з охолодженням або без нього при наявності не менше двох вентиляторів: верхній вентилятор забезпечує надходження гарячого повітря, нагріваючи зерно, а нижній - його охолоджує.

Модульна зерносушарка

Завантажувальний шнек, розташований у верхній частині завантажує зерном колону одну за одною, а вентилятор подає в камеру повітря, що розділяється далі за двома потокам. Один з них прогрівається пальником, а другий надходить в камеру змішування. У камері змішування холодний і гарячий потік знову змішуються за допомогою відбивачів. Це дозволяє налаштувати і забезпечити стабільний режим роботи, а також однакову температуру в усіх областях сушильної камери.

У нижній частині розташований механізм, що складається з обертових валів, за допомогою якого регулюється час перебування товару в колонах і тим самим забезпечується оптимальний режим сушіння.
Вивантаження зерна здійснюється за допомогою транспортерів або шнеків, встановлених під колонами в яких знаходиться зерно.

Переваги:

• простота в обслуговуванні
• невисокі інвестиційні витрати
• можливість додавання модулів
• малий період монтажу

Недоліки:

• дуже високі операційні витрати
• забиваються сітки, що вимагає їх чистки в процесі роботи сушарки
• сушка тільки продуктами згоряння
• тільки під один тип культури

Шахтна зерносушарка

Принцип роботи шахтної зерносушарки полягає в наступному. Зерновий матеріал (попередньо очищений) подається в шахту. Через шар продукту проходять повітряні потоки, підігріті тепло блоком. Вони надходять рівномірно з підвідних коробів, які чергуються з розводящими. Короба розташовуються в шаховому порядку. Вони відкриті знизу і мають шахто подібну форму. Над коробами встановлені вертикальні перегородки. За рахунок них надходить зерно розбивається на окремі потоки.

Це забезпечує рівномірне переміщення продукту по висоті всієї шахти і виключає створення застійних зон. Відпрацьований теплоносій (повітря) засмоктується через короба вентилятором і направляється в циклон. На виході встановлено розвантажувальний пристрій. Їм регулюється час перебування товару в шахті. За допомогою гвинтового конвеєра зерно подається у 2-й потік норії (підйомного механізму). Далі продукт направляється або повторно в шахту, або в ємність для висушеного зерна.

Переваги:

• низькі операційні витрати
• дозволяють сушити будь-яку сипучу культуру
• можлива сушка культури будь-якої вологості (при наявності рециркуляції)
• сушіння підігрітим повітрям, а не продуктами згоряння
• рівномірність сушіння
• можливість використовувати рекуперацію
недоліки:
• середня вартість інвестицій

Одним з головних критеріїв в розподілі сушильних установок зерна на види є їх потужність. Сушарки з можливістю доведення вологості зерна до базових показників з розрахунку 10 т / год вважаються фермерськими, середньої потужності - до 50 т / ч - використовуються малими або середніми сільгосппідприємствами, обладнання з продуктивністю понад 50 т / год більше підходить великим агропромисловим підприємствам, які мають власні елеватори по зберіганню і перевалці зерна.

Останнім часом широкого поширення в Україні набувають сушарки зерна малої і середньої потужності, що працюють на природному або зрідженому газі.

6. Зберігання зерна.

Зернові силоси - основа сучасних елеваторів, надійне зерносховище, якому не страшні ні зовнішні, ні внутрішні негативні чинники.

• Ці вертикальні конструкції на опорах дозволяють правильно зберігати зерно, забезпечувати його ефективну аерацію, охолодження і до сушку;
• Сировина може зберігатися в ідеальному стані від півроку до року;
• Фермер може стежити за температурою в будь-якому з шарів вмісту;
• Зерно в силосі надійно захищене від атмосферних опадів, до нього не доберуться ні гризуни, ні птиці;

Силоси - відмінний варіант зерносховища навіть для невеликого господарства. Собівартість конструкції залежить від обсягу силосу. Конструктивно силоси представляють собою металеві вентильовані ємності різної місткості, встановлені на опори. Забезпечують відмінне збереження зерна, є досить довговічними (середній термін експлуатації становить 30 років).

Металеві силоси поділяють на кілька типів:

Силоси з плоским дном призначені для тривалого зберігання всіх сортів зерна. Застосовуються в компаніях, що займаються зберіганням зерна, в млинах, комбікормових і масложирових заводах, а також в промислових підприємствах.

Завдяки автоматизованій термометрії і ефективної вентиляції, силоси з плоским дном дозволяють зберігати зернові культури на протязі тривалого часу і в промислових обсягах. Зберігання зерна в силосі з плоским дном захищає його від зовнішніх погодних факторів і тварин-шкідників, підтримує необхідну температуру і вологість зерна, забезпечуючи комфортні умови зберігання та високу якість продукції.

Силоси з конусним дном застосовуються в якості універсального сховища не тільки в сільському господарстві, а й на інших виробництвах, де потрібне зберігання сипучих речовин. Силоси з конусним дном можуть бути встановлені як окремо, так і бути включеними до складу силосних корпусів.

Силоси з конусним дном спеціально розроблені для експлуатації з подальшою висипкою самопливом, що не вимагає участі додаткових систем відвантаження. В основному даний тип силосів використовують для тимчасового зберігання продукту перед подальшим пуском в технологічний процес. Завдяки конструкції дна, виконаного у вигляді конуса, такі конструкції підходять для зберігання важко сипучого і навіть сирого продукту.
Силоси з конусним дном розраховані для нетривалого зберігання продуктів, тому їх виготовляють порівняно невеликих обсягів.

Транспортне обладнання

Транспортні засоби для для переміщення зерна, призначене для роботи в складі схеми технологічного процесу з тривалим режимом роботи як усередині приміщень, так і на відкритому повітрі. Служить для транспортування зерна, продуктів його переробки (борошна, крупи, висівок) і інших сипучих матеріалів на елеваторах, зерноскладах, портах, млинах, хлібокомбінатах.

Ковшовий елеватор (норія) - це пристрої, призначені для підйому в вертикальному напрямку сипучих матеріалів. Таке обладнання широко застосовують на сучасних елеваторах для підйому зерна. У технічній літературі при описі норії іноді можна також зустріти ще один синонім даного слова - елеватор ковшовий. Це пристрій являє собою ланцюгової або стрічковий вертикальний конвеєр, де за рахунок безперервного переміщення ковшів здійснюється підйом матеріалу, в даному випадку зерна. Досить часто для розміщення подібного конвеєра використовують прямокутну трубу.

Ковші підхоплюють зерно в нижній частині, переміщують його вертикально, а потім вивантажують в горизонтальному напрямку через патрубок, розташований у верхній частині норії. Вниз ковші йдуть перекинутими. Відстань не більше ніж 60 м є максимальною висотою підйому зерна такими пристроями.

Транспортери ланцюгові скребкові призначені для горизонтального і похилого до 20 ° транспортування зерна і продуктів його переробки на зернопереробних підприємствах, а також в транспортних галереях елеваторів, млинів, круп'яних, комбікормових, олійно переробних заводах та інших підприємствах, пов'язаних з прийомом і переробкою зерна та насіння.

Словом, роль елеваторів, неможливо переоцінити. Сучасний елеватор - це об'ємний високотехнологічний комплекс, який, подібно до трансформеру, складається з цілого ряду обладнання, склад якого варіюється в залежності від розв'язуваних елеватором завдань.

Задайте питання

ФОРМА ЗВОРОТНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ

Добавить файл(ы)

Інформація

MySilo Grain Storage Systems Ukraine LTD
25009, вул. Соборна, 17
м. Кропивницький, Україна
0 (800) 75-75-77 - дзвінок по Україні безкоштовний.
+38 (0522) 27-75-70
info@mysilo.com.ua